عايق هاي الاستومري در برابر برودت و حرارت به خوبي عمل کرده و جلوي هدر رفتن انرژي را مي گيرند. عايق هاي صوتي از انتقال صدا جلوگيري مي کنند. در مقايسه عايق الاستومري با
عايق صوتي را بيشتر بشناسيد
براي به وجود آوردن محيطي آرام و جلوگيري از انتقال صدا لازم است که در ساختمان ها از فوم صداگير استفاده شود. اين نوع فوم که جذب کننده صوت مي باشد به عايق صوتي معروف است. از عايق صوتي در محيط هايي مانند آپارتمان، منازل مسي، دفاتر کار و استوديوها مي توان استفاده کرد. براي اينکه يک عايق صوتي بتواند به بهترين نحو عمل کند و يک عايق بسيار خوب باشد لازم است که داراي ويژگي جذب و شکست بسيار خوب صوت باشد. اگر يک عايق صدا کيفيت بالايي داشته باشد، مي توان ضد حريق باشد و اگر حرارت بالا ايجاد شد، شعله ور نمي شود يا دچار چکه کردن نخواهد شد.
يک عايق صوتي خوب مي تواند ويژگي هاي مختلفي داشته باشد. يکي از اين ويژگي ها خود چسب بودن عايق است. نصب آسان، وزن کم، خاصيت آنتي باکتري، مقاومت بالا در برابر آلودگي هاي محيطي و گرد و خاک و مقاومت بالا در مقابل خوردگي از ديگر ويژگي هاي يک عايق صوتي با کيفيت مي باشد. شرکت هاي مختلفي وجود دارند که عايق صوتي خود را با آخرين تکنولوژي ها و فناوري هاي روز دنيا توليد مي کنند. عايق صوتي دو طرف صاف و عايق صوتي شانه تخم مرغي از انواع عايق صوتي هستند که در مقابل شکست و جذب صوت عملکرد بسيار خوبي از خود نشان مي دهند. برخي از اين نمونه ها را مي توان به عنوان عايق صوتي حرارتي استفاده کرد. حال که درباره عايق الاستومري و عايق صوتي توضيحاتي داديم، نوبت به مقايسه عايق الاستومري با عايق صوتي مي رسد. در اينجا بررسي مي کنيم که هر کدام از اين عايق نسبت به ديگري چه مزايا و معايبي دارند.
مقايسه عايق الاستومري با عايق صوتي
يکي از موارد مهمي که براي مقايسه عايق الاستومري با عايق صوتي مي توان بيان کرد، اين است که عايق الاستومري براي گرما و سرما يک عايق مناسب است، اما به دليل سلول بسته بودن آنها در مقابل صوت و بازتابش به خوبي عمل نمي کنند و از آنها صوت و بازتابش عبور مي کند. بنابراين در مقايسه عايق الاستومري با عايق صوتي بايد گفت مه چون در عايق الاستومري منافذ جذب صوت به کار نرفته جذب صوت را در مقايسه با فوم هاي سلول باز به ميزان زيادي کاهش مي دهند. در بيشتر اين عايق ها هنگامي که صدا به آنها برخورد مي کند يا صدا از آن عبور کرده و يا در محيطي که توليد صدا شده بازتاب خواهد داشت. مي توان براي حل اين مشکل روش هاي ترکيبي براي کم کردن صدا و انتقال صوت را به کار برد. اما اين روش ها نيز ممکن است بهبود چنداني براي عملکرد صوتي اين نوع فوم ها نداشته باشد.
يکي ديگر از مواردي که براي مقايسه عايق الاستومري با عايق صوتي در بحث صوت مي توان به آن اشاره کرد، ضريب جذب صوت خيلي پايين اين نوع عايق ها است. در عايق هاي سلول باز ضريب جذب له ميزان 4 برابر جذب صوت در عايق هاي سلول بسته خواهد بود.
مقايسه عايق الاستومري با عايق صوتي از نظر قيمت
براي مقايسه عايق الاستومري با